Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kırklareli programı kapsamında Valiliği ziyaret etti ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Yumaklı, küresel gelişmelerin gıda arz güvenliği açısından önem taşıdığını söyledi.
Dünyada yaşanan savaşların enerji ve gıda tedariki üzerinde etkiler oluşturduğunu belirten Yumaklı, Türkiye’de gıda arzında herhangi bir sorun bulunmadığını ifade etti.
Kamuoyunda gübre stoklarına ilişkin bazı dezenformasyonların yapıldığını söyleyen Yumaklı, gübre tedariki konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtti.
Yumaklı, “Bitkilerin gelişim döneminde gübre tedariki konusunda bir problemimiz yok. Arzı artırmak için gerekli tedbirleri alıyoruz. Bazı ülkelerden ithal edilen gübrelerde gümrük vergisini sıfıra indirdik” dedi.
Bu düzenlemenin Türkiye’de gübre arzının daha hızlı artmasını sağlayacağını ifade etti.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üretim planlamasına dayalı yeni destek modelleri uyguladığını belirten Yumaklı, tarımsal kredilerin de bu planlamayla uyumlu hale getirildiğini söyledi.
Yumaklı, temel destek ödemeleri kapsamında üreticilere 12,3 milyar liralık ödeme yapılmaya başlandığını açıkladı.
Mart ve nisan aylarında Türkiye genelinde toplam 81 milyar liralık destek ödemesinin tamamlanmasının planlandığını ifade etti.
Bakan Yumaklı, Kırklareli’nin hayvansal üretim açısından Türkiye’de önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.
Kentte ari işletmelerdeki hayvan varlığının yüksek olduğunu belirten Yumaklı, son 23 yılda Kırklareli’nde tarım, orman ve su alanlarında yaklaşık 58 milyar liralık yatırım ve destek sağlandığını ifade etti.
Yumaklı ayrıca Kırklareli Orman Bölge Müdürlüğü’nün de yakın zamanda kurulacağını söyledi.
Program kapsamında Asilbeyli köyünde jeotermal suyla üretim yapılan domates serasını ziyaret eden Yumaklı, burada çalışanlarla bir araya geldi.
Serada çalışan kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla karanfil veren Yumaklı, jeotermal seraların tarımsal üretime önemli katkı sağladığını belirtti.
Türkiye’de 61 jeotermal kaynaklı organize tarım bölgesi bulunduğunu söyleyen Yumaklı, bu bölgelerde yıllık yaklaşık 1 milyon ton üretim hedeflendiğini ifade etti.
Tesiste dekarda yaklaşık 50 ton üretim yapıldığını belirten Yumaklı, tesis tamamlandığında 200 dekarlık alanda yıllık 10 bin ton üretim yapılacağını söyledi.
EKOLOJİ
09 Mart 2026BAHÇE BİTKİLERİ
09 Mart 2026BAHÇE BİTKİLERİ
09 Mart 2026BAHÇE BİTKİLERİ
09 Mart 2026BAHÇE BİTKİLERİ
09 Mart 2026BAHÇE BİTKİLERİ
09 Mart 2026BAHÇE BİTKİLERİ
09 Mart 2026
1
TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ ÜRETİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
12750 kez okundu
2
BUĞDAYDA SOĞUK ZARARI, NEDENLERİ VE ÖNERİLER
1348 kez okundu
3
BAŞKENT’TE TARLALAR ABB’NİN MAZOT DESTEĞİ İLE SÜRÜLÜYOR
1297 kez okundu
4
MİKROBİYAL, ORGANOMİNERAL GÜBRELERİN ÖNCÜ FİRMASI BMUSA TEKİRDAĞ’DA
1195 kez okundu
5
Organik tavukçuluk nedir, ne değildir?
1192 kez okundu