Özcan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Tekirdağ’ımızın bazı bölgelerinde, özellikle ayçiçeklerde görülen çayır tırtılı zararlısı çiftçilerimizi mağdur ediyordu. Bizler de hemen bir çalışma başlatarak İHA ile ilaçlama izinlerinin alınması için Tarım İl Müdürlüğümüzle ve Bakanlığımızla görüşmeler yaptık.
Hamdolsun girişimlerimiz neticesinde gerekli izinler Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından yayınlandı. Planlamalar yapıldı ve ilaçlama en hızlı şekilde başlayacak.
Çiftçilerimiz için hayırlı, uğurlu olsun.
Tüm bu çalışmalarda emeği geçen Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi’ye, Milletvekillerimiz Sn. Mustafa Yel ve Sn. Çiğdem Koncagül’e, İl Tarım Müdürümüz Sn. Oktay Öcal’a şükranlarımı sunuyorum.
Konya, Samsun, Balıkesir ve İpsala’dan gelecek olan 15 İHA ile hava şartlarına göre (bugün yada yarın) ilaçlama işlemlerine hemen başlayacağız Allah’ın izni ile. Hamdolsun ilimizde yayılmadan önlemlerimizi almış oluyoruz.
3-4 gündür gündemde olan çayır tırtılı zararlısı ile ilgili süreci takip ederken ve drone ile ilaçlama izni almak için bakanlığımız ile irtibat kurarken, aslında faydası olmasa da bir muhalefet partisinin milletvekilinin üstüne vazife olmayan çıkışlar yaptığını üzülerek duyuyorum. Bu şehre her zaman sahip çıkacağız ve ucuz nemalanmalarınıza da asla müsaade etmeyeceğiz.
Değerli hemşehrilerimizi bilgilendirmek istedim. Her daim vatandaşlarımızın yanındayız.”
EKOLOJİ
21 Şubat 2026BAHÇE BİTKİLERİ
21 Şubat 2026BAHÇE BİTKİLERİ
21 Şubat 2026BAHÇE BİTKİLERİ
21 Şubat 2026BAHÇE BİTKİLERİ
21 Şubat 2026BAHÇE BİTKİLERİ
21 Şubat 2026BAHÇE BİTKİLERİ
21 Şubat 2026
1
TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ ÜRETİCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
12732 kez okundu
2
BUĞDAYDA SOĞUK ZARARI, NEDENLERİ VE ÖNERİLER
1330 kez okundu
3
BAŞKENT’TE TARLALAR ABB’NİN MAZOT DESTEĞİ İLE SÜRÜLÜYOR
1286 kez okundu
4
Organik tavukçuluk nedir, ne değildir?
1177 kez okundu
5
TEKİRDAĞ DSYB BAŞKANI ERGİN DURGUN, ÇİĞ SÜT FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ !
1169 kez okundu