MİKROBİYAL, ORGANOMİNERAL GÜBRELERİN ÖNCÜ FİRMASI BMUSA TEKİRDAĞ’DA

Benzer Videolar

MİKROBİYAL, ORGANOMİNERAL GÜBRELERİN ÖNCÜ FİRMASI BMUSA TEKİRDAĞ’DA

Mikrobiyal, Organomineral Gübreler ve Bitki Besleme ürünleri alanında sektörün öncü firmalarından olan BMUSA Gübre, Süleymanpaşa Ziraat Odası toplantı salonunda, Tekirdağlı çiftçilerle bir araya geldi:

Süleymanpaşa Ziraat Odası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya çiftçiler yoğun katılım gösterirken, sektörün öncü firması BMUSA Gübre, Mikrobiyal, Organomineral Gübreler ve Bitki Besleme konuları hakkında çiftçileri bilgilendirdi.

Çiftçilerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda ilk konuşmayı BMUSA Gübre Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Akdağ, çiftçilere BMUSA firması hakkında bilgiler verdi.

BMUSA Gübrenin Alanya’da yer aldığını belirten Fatih Akdağ, “Firma olarak hem Tarım Bakanlığına hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlıyız Bulunduğumuz bölge muz üretimi açısından önemli bir bölge. Muz ağaçları her altı ayda bir kesilir. Muz ağacı bir açıdan çok iyi bir enzim taşıyıcıdır ve kimyasal veya organik gübrelerin çok daha hızlı sağlayabilen bir yapıya sahiptir. Biz bu durumu yaklaşık 6-7 sene evvel bulup gördük, alanında uzman öğretim üyelerimizle inceledik. Ve çeşme suyu yerine muz suyunu kullanarak sıvı, mikrobiyal, organik gübre, Organomineral Gübre olarak pek çok farklı alanda ürünler üretiyoruz. Kesinlikle çeşme suyu kullanmıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE İZOLE EDİLMİŞ BAKTERİLERİ KULLANIYORUZ”

Ürünlerinde Türkiye’de izole edilen bakterileri kullandıklarının altını çizen Akdağ, şunları söyledi: “Bugün mikrobiyal gübre konusundan bahsetmek istiyorum. Biz BMUSA firması olarak Türkiye’de izole edilmiş bakterileri kullanıyoruz Bunun en büyük artısı, Türkiye şartlarına uygun olan bakteriler aynı toprak, hava şartlarında çok daha iyi çalışabilecek ürünlerdir. Bunun yanı sıra birinci olarak muz suyu kullanmamız, canlı bakteri kullanmamız, piyasada bulunan toz bakterilere göre çok daha verimli ve çiftçilerimiz için kullanışlı bir ürün ortaya çıkarmamızı sağlıyor.”

BMUSA Gübre Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Akdağ’ın konuşmasının ardından, Uzman Biyolog Mehmetali Özgür söz aldı. Uzman Biyolog Mehmetali Özgür, bitkilerin yaşam döngüsü, karbon ve enerji tüketimi hakkında önemli bilgiler verdi.

Karbonun organik maddenin en temel yapıtaşı olduğunun altını çizen Özgür, “Her canlı, besin olarak şekeri tüketir. Şeker, vücutta enerjiye dönüşür ve yaşam bu şekilde devam eder” dedi.

Uzman Biyolog Mehmetali Özgür kimyasal gübreler ile, Organomineral gübreler arasındaki farktan da söz etti. Özgür, “Kimyasal gübreler zamanla toprakta alçı taşı oluşturur. Oluşan bu alçı taşı toprağı sıkar ve verimi düşürür. Organomineral gübreler, toprakta oluşan alçı taşının çözünmesine yardımcı olur, böylece toprakta organik maddenin artışı da sağlanır” şeklinde konuştu. Uzman Biyolog Mehmetali Özgür, konu hakkında da çiftçilere bir örnek gösterdi. Örnekte, Organomineral gübrelerin alçı taşı tarzı oluşumları nasıl çözdüğünü gösterdi.

Uzman Biyolog Mehmetali Özgür’ün ardından, Ziraat Mühendisi Taner Ok, BMUSA Gübre firmasının ürünlerini çiftçilere tanıttı.

Sırasıyla BMUSA Green, BMUSA VITA ve BMUSA Steel Max ürünleri hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Taner Ok, “BMUSA Green ismini verdiğimiz ürünümüzde üç adet bakteri türü mevcuttur. Bunlardan birisi topraktaki fosforu çözer. Son yıllarda kuraklık ciddi bir sıkıntı o yüzden bölgede ciddi verim kayıpları yaşadık. BMUSA Green kullandığımız yerlerde kuraklık ve su stresinden doğan verim kaybının önüne geçildiğini gördük. Bunun yanında bitkinin havadaki saf azoru almasını sağlar. Toprakta yeteri kadar kimyasal madde var ama organik bakteri yok. Topraklarımızda ciddi bir şekilde bakteri sıkıntımız var. BMUSA Green topraktaki bakteri artışını hızlandırır.” Dedi.

BMUSA VITA hakkında da bilgiler veren Taner Ok, “BMUSA VITA, buğdayda kardeşlenme için kullandırdığımız bir ürün. Aynı zamanda hastalıklara karşı ciddi oranda direnç artışı sağlıyor. Bakır hariç her ilaçla karışabiliyor” ifadelerini kullandı.

Taner Ok son olarak BMUSA Steel Max hakkında da bilgi verdi. Ok şunları söyledi: “İçindeki bakteri yeni jenerasyon ajan olarak geçiyor. Yine hastalıklara karşı bitkinin direncini artırıyor. Kullanılan ürünlerde verim artışını ve hastalıklara yakalanmamasını sağladı. Aynı zamanda virüsleri yenebiliyor.”

Bakteriler hakkında da genel bilgiler veren Ok, çiftçilere şunları söyledi: “Bakteriler yapıya girdiği an kök yapısını arttırır. Kardeşlenmeyi arttırır, soğuk sıcak stresini yedi derece daha konforlu hissettirir. Bir anda sıcaklık değişimlerinde yedi derece çok daha iyi korur. Kökten gövdeye bitkiyi daha iyi sardığı için virüslerden ve çeşitli hastalıklardan bakteriyi daha iyi korur”

Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. BMUSA Gübre yetkilileri, çiftçilerin sorularını yanıtladı.

Toplantının ardından BMUSA Gübre ürünleri numuneleri çiftçilere dağıtılırken çiftçiler etkinlikten büyük keyif aldı.